loading.gif
mobile-banner-bg

İlmeklerini Depremzedeler İçin Atıyorlar

...
01 Mart 2023 - Çarşamba

Arnavutköylü kadınlar, yaşanan deprem felaketi sonrasında depremzedelere ulaştırılmak üzere bere, atkı, şal, patik örüyor.

Arnavutköy Belediyesi, deprem felaketinin yaşandığı andan itibaren deprem bölgesine desteklerine devam ediyor. Hem deprem bölgesi hem de Arnavutköy’deki depremzedeler için çalışan Arnavutköy Belediyesi, depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürütüyor. 

Depremin getirdiği olumsuzlukları gidermek ve açılan yaraları sarmak için hummalı bir çalışma yürüten Arnavutköy Belediyesi tarafından başlatılan projede kadınlar, ilmeklerini depremzedeler için atıyor. Gönüllü kadınlar, el emeği ve göz nuru olarak ördüğü atkı, bere ve kazaklar ile depremzedelerin içini ısıtıyor. 

Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde kadınlar, soğuk hava koşulları nedeniyle afet bölgesinde yaşayan vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu; kazak, atkı, bere, eldiven, süveter ve şal gibi kışlık ürünler örüyor. Ayrıca deprem bölgesindeki çocuklar için el emeği oyuncaklar üretiliyor. Üretilen el emeği örgüler, hem deprem bölgesine hem de Arnavutköy’de misafir edilen depremzedelere ulaştırılıyor.