loading.gif
mobile-banner-bg

Beykoz, Aşevi’nden Kuaför’e Hatay’da Yaraları Sarıyor

...
27 Şubat 2023 - Pazartesi

Kahramanmaraş merkezli depremin ilk saatlerinden itibaren arama-kurtarma başta olmak üzere tüm imkânlarıyla seferber olan Beykoz Belediyesi, “Vakıf Çarşı”, aşevleri, mobil çorba aracı, temizlik ve kuaför hizmetleriyle bölgeye desteğini sürdürüyor.

Beykoz Belediyesi, 330 personel, 71 iş makinesi ve araçla afetzedelerin yardımına koştuğu, Hatay Kırıkhan ve Malatya Akçadağ’da aşevleri, mobil tuvalet ve duşlar, temizlik ve kuaför hizmetiyle yaraları sarıyor.

10 KİŞİ KURTARILDI

Kahramanmaraş’tan gelen deprem haberiyle birlikte görev yeri Hatay Kırıkhan’a giden Beykoz Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD’ın koordinasyonunda 7/24 arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Beykoz ekipleri, bölgede canla başla görev yaptıkları süre boyunca enkaz altından 10 kişiyi sağ kurtarmayı başardı. 

Enkazdan çıkarılan vatandaşların hastanelere sevki için Hatay Kırıkhan’a gönderilen Hasta Nakil Ambulansı ve sağlık personelleri ise yaralıların naklinde aktif görev yaptı. 

142 YARDIM TIRI

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle başlatılan yardım kampanyası kapsamında ilçeden toplanan 142 tır ve kamyonluk insanı yardım malzemesi afet bölgesine uğurlandı.

İlçe sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği kampanyanın ilk etabında bölgeye ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, çadır, yatak, yastık, hijyen seti, temiz kıyafet, gıda kolisi ve bebek bezi gönderildi.

Yardımların 2. etabında kuru/paketli gıda ve temizlik kolileri hazırlanarak bölgeye uğurlandı.

AŞEVLERİ HİZMETTE

Afetzedelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılamak üzere depremin hemen ardından gerekli ekipman ve malzemeler sağlanarak Hatay Kırıkhan ve Malatya Akçadağ’da 2 aşevi kuruldu.

Beykoz Belediyesi bugüne kadar Hatay’da 106 bin 500, Malatya’da ise 42 bin 300 kişilik sıcak yemek ikram etti.

Mobil çorba aracı ise köyleri dolaşarak 11 bin 200 çorba dağıttı.

BAŞKAN AYDIN DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, deprem sonrasında bölgeye giderek, çalışmaları yerinde inceledi.

Hatay Kırıkhan Gençlik Merkezi yanında kurulan aşevinde vatandaşlara çorba ikram eden Başkan Murat Aydın, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

TEMİZLİK EKİPLERİ 7/24 SAHADA

Beykoz Belediyesi, bölgede halk ve çevre sağlığına yönelik 7/24 temizlik hizmeti de veriyor.

32 personel, 3 iş makinası, 2 tır, 4 çöp kamyonu, 1 kullanma suyu için arazöz, 1 içme suyu tankeri ve 1 çift kabinli kamyonet olmak üzere toplam 12 araçla temizlik işlerini yürüten ekipler, düzenli olarak çöp ve atıkları topluyor, sokakları süpürüyor.

Hatay’da ayrıca 4 adet mobil tuvalet ve 6 adet duş da vatandaşlara hizmet veriyor.

KUAFÖR HİZMETİ

Beykoz Belediyesi’nin koordinasyonunda bölgeye gönüllü giden kuaförler de günlük hayatın devamı için çalışıyor. 

ÇOCUK OYUN ALANI KURULUYOR

Afetzede çocuklara yaşam sevini aşılamak üzere ilçede “Depremzede Arkadaşıma Hediye” oyuncak kampanyasını başlatan Beykoz Belediyesi, çocukların gönüllerince koşup oynamaları için Hatay’da oyun alanı da kuruyor.

VAKIF ÇARŞI HİZMETTE

Beykoz Belediyesi ekipleri, ilçeye yerleşen depremzede aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini  iletiliyor, hatır ve ihtiyaçlarını soruyor.

Beykoz’da yaşayan depremzede aileler, İlçe Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi’nin kurduğu “Vakıf Çarşı”dan tüm ihtiyaçlarını temin ediyor ve ardından kaldıkları yerlere bırakılıyor.

ÇİFTÇİLERE YEM DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle, deprem bölgelerindeki çiftçilere besi yemi de gönderildi.