loading.gif
mobile-banner-bg

‘12 EYLÜL TARİHİMİZİN KARA BİR LEKESİDİR’

...
14 Eylül 2021 - Salı

İl Gençlik Kolları İnsan Hakları Birim Başkanlığımız tarafından “12 Eylül” konulu bir panel düzenlendi. Panele İl Başkan Yardımcımız Necati Karagöz, SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Nebi Miş ve Kriter Dergisi Yayın Koordinatörü Yusuf Özkır konuşmacı o

rn

İl Gençlik Kolları İnsan Hakları Birim Başkanlığımız tarafından “12 Eylül” konulu bir panel düzenlendi. Panele İl Başkan Yardımcımız Necati Karagöz, SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Nebi Miş ve Kriter Dergisi Yayın Koordinatörü Yusuf Özkır konuşmacı olarak katıldı.

rn

Panelin açılış konuşması gerçekleştiren İl Gençlik Kolları Başkanımız Osman Tomakin, panele ilgi gösteren teşkilat mensuplarımıza ve konuşmacılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

rn

"Millet iradesine ipotek koyanların dönemi sona ermiştir"

rn

İl Gençlik Kolları Başkanımız Tomakin, demokrasi ve milli iradenin olduğu bir yerde, sorunların demokratik yol ile çözüleceğini vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

rn

"12 Eylül Darbesi datemizin kara bir lekesidir. Ülkemizde 27 Mayıs ile başlayan darbeler dönemi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Geçmişte sorgulanmasına dahi müsaade edilemeyen askeri darbeleri, günümüzde milletimiz de kabul etmemekte, yeri geldiğinde tepkisini göstermekten de çekinmemektedir. AK Parti iktidarıyla birlikte millet iradesine ipotek koyanların dönemi sona ermiştir.

rn

Sanal korku-tehdit-çete-mafya-sinsi örgütlenmelerle ülkeye ve millete yön vermeye çalışanların dönemi ve hesapları tersine dönmüştür. Milletin kendi partisi olan AK Parti ile darbeler ve askeri vesayet dönemleri geride kalmıştır. Demokrasi sandıkla gelir. Halkın iradesini yok sayarak zorla, kanlı bir şekilde yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır. Bunun en büyük mücadelesini de başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz vermektedir; sonuna kadar da verecektir. Darbe yandaşları ve heveslileri bunu asla unutmamalıdırlar."

rn

Panelde konuşmacılarımız, Türkiye’de darbeler date, 12 Eylül Darbesi’nin siyasi sonuçları, 12 Eylül Darbesi’ni oluşturan alt unsurlar ve benzeri konularla ilgili bilgilerini katılımcılarımızla paylaştı. Katılımcıların soruları ile devam eden panelimiz toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu

rn

 

rn
rn